Posted by admin / No comments

1 september 2010

Brasserie Improvisio – Leuven

Posted in Java koffie, Leuvense honing

improvisio-fabian-musa-lova

‘Een originele, verantwoorde lekkernij’

Fabian en Evy Deckers van brasserie-restaurant Improvisio bedachten misschien wel het origineelste streekproduct: de echte Leuvense bananenlikeur Musa Lova. ‘We kregen raad van professor Rony Swennen, beheerder van de wereldbefaamde bananencollectie van de K.U.Leuven’, vertelt Fabian. ‘We produceren twee varianten. Er is een bananenlikeur met Damiaankoffie, goed voor een alcoholpercentage van 17 %, en een bananenlikeur gemengd met Leuvense honing, met 35 % alcohol.’
De likeur wordt gemaakt in Café-Brouwerij Nieuwhuys in Hoegaarden, volgens een geheim recept. ‘Onze likeur is een verantwoorde lekkernij. We gebruiken immers bananen met het Fair Trade-label. We werken ook samen met een beschutte werkplaats en een deel van de opbrengst gaat naar een ontwikkelingsproject in Kisangani.’

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.  Privacy Policy