Posted by admin / No comments

30 december 2016

Transformatie van banaan en bakbanaan tot meel aan de Universiteit van Kisangani

Posted in All, Sherry

Betekenis als basisvoedsel gewas


  • Banaan en bakbanaan: sleutelcomponent van voedselzekerheid in de DRC
  • 65% van de productie is plantaardig
  • Geproduceerd door kleinschalige boeren voornamelijk voor thuisconsumptie en lokale markten


30% van de productie gaat verloren door het ontbreken van een goed conserveringssysteem

Dus de behoefte aan transformatie:

  • Verminder verliezen na de oogst
  • Geef meerwaarde
  • Faciliteer de export naar de regionale markten

Productieproces


1. Banaan en bakbanaan schillen en in chips snijden



2. 3 tot 5 minuten laten weken in heet water met citroensap om de witte kleur te behouden



3. Drogen in de zon of op een plank die 1,5 m boven het sintevuur is geplaatst tot een perfecte droging



4. Malen tot bloem



5. Verpakking en etikettering



Joseph Adheka, Benoit Dhed’a and Rony Swennen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u ons gebruik van cookies.  Privacy Policy